KOCHANI!
Z okazji świąt Wielkanocnych życzę Wam wszystkiego najwspanialszego,
aby te święta spędzone w gronie najbliższych przyniosły wiele radości. Życzę Wam
przede wszystkim dużo zdrówka, gdyż będąc w pełni sił możemy wszystko, a jedyną
barierą do pokonania jest Nasz strach. Życzę Wam pogody ducha i determinacji w
realizacji własnych marzeń, bo o marzenia warto walczyć! Wszystkiego dobrego
dla Was i Waszych rodzin!
A poniżej podrzucam Wam pomysł na poniedziałkowe śniadanie- jajek
ciąg dalszy ;) czyli tofucznica! Jeszcze raz wszystkiego dobrego!
Składniki
- 300g Ulubionego tofu, rozdrobnionego widelcem (polecam tofu z „pandą”)
- 1 Pomidor, opłukany i pokrojony w kostkę
- Kilka pieczarek, obranych, opłukanych i pokrojonych w kostkę
- 2 Cebule, drobno posiekane
- 1 Ząbek czosnku, rozgnieciony i drobno
posiekany
- 1 Duży pęczek szczypiorku, opłukany i posiekany
- 2 Łyżki nierafinowanego oleju
kokosowego
Przyprawy
- 1 Łyżeczka czarnej soli
- 1 Łyżka cebuli granulowanej
- ½ Łyżeczka kurkumy
- Pieprz wedle uznania
- ½ Łyżeczki czosnku suszonego
- 5 Łyżek płatków drożdżowych
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebule oraz czosnek. Następnie
dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Gdy grzyby będą miękkie (wówczas puszczą
wodę) dodać pomidora i dusić 2-3 minuty. Następnie dodać tofu i dusić ok. 3-4
minutki (do momentu w którym tofu wchłonie wodę). Po tym czasie dodać przyprawy
oraz szczypiorek wymieszać, podgrzać jeszcze chwilkę i gotowe!
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz