15 kwietnia 2017

Pomysł na świąteczne śniadanie


KOCHANI!

Z okazji świąt Wielkanocnych życzę Wam wszystkiego najwspanialszego, aby te święta spędzone w gronie najbliższych przyniosły wiele radości. Życzę Wam przede wszystkim dużo zdrówka, gdyż będąc w pełni sił możemy wszystko, a jedyną barierą do pokonania jest Nasz strach. Życzę Wam pogody ducha i determinacji w realizacji własnych marzeń, bo o marzenia warto walczyć! Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin!



A poniżej podrzucam Wam pomysł na poniedziałkowe śniadanie- jajek ciąg dalszy ;) czyli tofucznica! Jeszcze raz wszystkiego dobrego!

Składniki
  • 300g Ulubionego tofu, rozdrobnionego widelcem (polecam tofu z „pandą”)
  • 1 Pomidor, opłukany i pokrojony w kostkę
  • Kilka pieczarek, obranych, opłukanych i pokrojonych w kostkę
  • 2 Cebule, drobno posiekane
  • 1 Ząbek czosnku, rozgnieciony i drobno posiekany
  • 1 Duży pęczek szczypiorku, opłukany i posiekany
  • 2 Łyżki nierafinowanego oleju kokosowego
Przyprawy
  • 1 Łyżeczka czarnej soli
  • 1 Łyżka cebuli granulowanej
  • ½ Łyżeczka kurkumy
  • Pieprz wedle uznania
  • ½ Łyżeczki czosnku suszonego
  • 5 Łyżek płatków drożdżowych

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebule oraz czosnek. Następnie dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Gdy grzyby będą miękkie (wówczas puszczą wodę) dodać pomidora i dusić 2-3 minuty. Następnie dodać tofu i dusić ok. 3-4 minutki (do momentu w którym tofu wchłonie wodę). Po tym czasie dodać przyprawy oraz szczypiorek wymieszać, podgrzać jeszcze chwilkę i gotowe!

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz