CZEŚĆ!
Dzień dobry! Jak pisałam przy
okazji przepisu na szparagi z boczniakami (tu) udało mi się pierwszy raz w tym
roku upolować botwinkę. Już niedługo będzie jej pełno na bazarkach, dlatego też
mam dla Was pomysł jak ją wykorzystać!
Kasza pęczak z botwinką i
orzechami włoskimi- PYCHA! Kaszę pęczak uwielbiam, a do tego dania sprawdzi się
idealnie, gdyż tak samo jak orzechy sprawia, że "jest co gryźć". Ten przepis jest
stanowczo należy do MEGA zdrowych- orzechy włoskie to świetne źródło zarówno
białka jak i zdrowych tłuszczów, botwinka z kolei odkwasza organizm- czego
chcieć więcej?
Miłego dnia Kochani!
PS: Dziś "wybiło" mi 100 polubień na Facebook! Bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich lubiących moją stronę (i nielubiących również ;) ❤
Składniki (jedna porcja ze zdjecia)
- Duży pęczek botwinki, podzielonej na buraczki, łodyżki i liście- wszytsko opłukane
- 70g Kaszy pęczak, porządnie opłukanej
- Garść szpinaku, opłukanego
- 1 Cebula, pokrojona w pióra
- Ząbek czosnku, posiekany
- 1 Łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 2 Garście orzechów włoskich
Przyprawy
- Szczypta soli himalajskie oraz pieprzu
- 1 Łyżeczka granulowanej cebuli
- 1 Łyżeczka czosnku staropolskiego
- Szczypta suszonej natki pietruszki
- + bulion do gotowania kaszy lub woda z 2 łyżkami suszonych warzyw (używam TAKICH-polecam!)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz