15 maja 2017

Wegański parmezan


CZEŚĆ!!

Dzień dobry w nowym tygodniu! Poranek przywitał mnie pięknym słoneczkiem i mam nadzieję, że tak już pozostanie. Bardzo się spieszę, dlatego wrzucam tylko przepis na wegański parmezan.


Podejrzewam, że dla każdego weganina nie jest to żadna nowość, ale nie tylko weganie czytują mój blog. Taki parmezan to świetna alternatywa dla zwykłego sera- orzechy nerkowca są skarbnicą zdrowia!

Koniecznie go przygotujcie! Zajmie Wam to chwilkę, a obiecuję że ciężko będzie zostawić słoiczek w spokoju ;-) Możemy go dodać do niemal każdej potrawy- już jutro przepis z jego wykorzystaniem! Miłego dnia Kochani!



Składnik (słoiczek do przypraw)
  • 40g Orzechów nerkowca
  • 4 Łyżki płatków drożdżowych
  • 2 Płaskie łyżeczki soli himalajskiej
Orzechy ścieramy na tarce do sera/skórki cytryn. Dodajemy płatki drożdżowe oraz sól i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz