30 marca 2017

Mini pierożki z hummusem


CZEŚĆ!

Dziś bardzo szybciutko. Mam dla Was przepis na mini pierożki (średnica wykrawaczki ok. 6 cm). Ciasto z dodatkiem przypraw curry, a farsz to po prostu hummus! Brzmi i smakuje idealnie :)

Mój blog dołączył do akcji „Weganizm, spróbujesz?” prowadzonej przez Stowarzyszenie Empatia w związku z czym serdecznie zapraszam Was do polubienia ich fanpage‘u na Facebook KLIK, jak również gorąco zachęcam do "spróbowania weganizmu"! Zapraszam Was również do śledzenia mnie na Facebook, dzięki czemu będziecie na bieżąco z nowymi przepisami!

Pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnego dnia!



Składniki na ciasto (ok. 30 małych pierożków)
  • 100g Mąki orkiszowej 
  • 1 Łyżeczka kurkumy 
  • 1 Łyżeczka soli himalajskiej 
  • 1 Łyżeczka kuminu
  • 1 Łyżeczka kolendry mielonej
  • ok. 80ml Ciepłej wody 
 Farsz
  • Ok. 150g hummusu
+
  • 2 Łyżki nierafinowanego oleju sezamowego
  • 1 Cebula, drobno posiekana

Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy min. 5 minut. Pierogi faszerujemy łyżeczką hummusu na pieroga. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 2 minut od wypłynięcia. Cebulę podsmażamy  na oleju, następnie dodajemy pierogi i podsmażamy do uzyskania pożądanego efektu.

SMACZNEGO!


3 komentarze: