02 marca 2017

Chipsy z plantana


Cześć!

Kochani dziś podrzucam Wam nie tyle przepis co pomysł na zdrową przekąskę i sposób na wykorzystanie plantanów, które dostępne są teraz w Lidlu w cenie 4,99 zł/kg. Był to pierwszy raz kiedy jadłam plantany i z pewnością nie ostatni- chipsy są MEGA! Zrobiłam je na dwa sposoby- z oliwą, solą i pieprzem oraz zwykłe bez dodatków. Osobiście jestem zauroczona tymi "suchymi", ale to już zależy od Waszego gustu! Miłego wieczoru 💚


Składniki (na jedną porcję)
  • 1 Plantan
  • 1 Łyżka oliwy z oliwek extra virgin +  szczypta soli himalajskiej oraz pieprzu (opcjonalnie)
Wykonanie

Plantana obieramy i kroimy na cieniutkie chipsy (jego zaletą jest to, iż świetnie się kroi)
Jeżeli robimy wersję z oliwą dodajemy do miseczki oliwę, pieprz, sól oraz plantana i łączymy całość.

Przekładamy na kratkę wyłożoną papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza- pieczemy do chrupkości. Gotowe! 


SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz