12 października 2016

Tofurnik dyniowy z gruszką i kardamonem


Kochani!

Tym razem mam dla Was przepis na tofurniczek dyniowy.


Dużo na blogu będzie takich tofurniczków, gdyż oprócz tego, że je uwielbiam, dodatkowo są bardzo "mobilne", a ich przygotowanie to kwestia doboru składników i użycia blendera. Później już tylko czekamy i czekamy... jednak dla mnie jest to zaleta, gdyż tofurniki przygotowuję z myślą o posiłku jaki zabiorę następnego dnia na uczelnię.

Zapraszam na przepis!

Przepis
Łączny czas przygotowaniaCzas pieczeniaLiczba sztuk
ok. 50 minut + czas studzenia40 minut1

Składniki
  • 120g Tofu
  • ok. 70g Musu z pieczonej dyni
  • 25g Waniliowego budyniu w proszku (użyłam takiego bio puddingu)
  • 70ml Mleka owsianego
  • 2 Grubsze plastry gruszki (na wierzch) 
  • 1 Łyżeczka z górką kardamonu
  • 1 Szypta przyprawy do piernika
  • 2 Łyżki ulubionego słodzidła

Wykonanie
  1. Wszystkie składniki oprócz plastrów gruszki blendujemy na gładką masę
  2. Za pomocą łyżki masę przekładamy do naczynia żaroodpornego (400ml)
  3. Na wierzch układamy trójkąciki z gruszki
  4. Pieczemy w 200 stopniach Celsujsza 40 minut ( z termoogbiegiem)
  5. Studzimy w piekarniku
  6. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny. Gotowe!

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz