18 października 2016

Tofurnik z mango



Kochani!

Dziś znowu pomęczę Was tofurnikiem. Tym razem jest to tofurnik z mango, które ostatnio jest wyjątkowo tanie. Odnoszę wrażenie, że sklepy walczą teraz w bitwie o jak najniższą jego cenę.


Nie pozostaje Nam nic innego, jak maszerować do sklepu i porządnie się zaopatrzyć!
Już idąc z samochodu do mieszkania czuć ten  piękny zapach ach....
Mango to moja miłość, głównie towarzyszy mi w owsiance, ale możecie je również spotkać w TYM cieście owocowym (które jest obłędne).
Nie przedłużając..

...zapraszam na przepis!

Przepis
Łączny czas przygotowaniaCzas pieczeniaLiczba sztuk
ok. 50 minut + czas studzenia40 minut1

Składniki
  • 130g Tofu
  • 1 Dojrzałe mango
  • 1/2 Banana
  • 25g Waniliowego proszku budyniowego
  • 90ml Mleka owsianego 
  • 2 Łyżki ulubionego słodzidła

Wykonanie
  1. Mango obieramy, kroimy w kosteczkę i odkładamy jedną garść na wierzch tofurniczka
  2. Tofu, mango, banana, budyń, mleko, słodzidło blendujemy na gładką masę- ma mieć konsystencję gęstego jogurtu, w razie potrzeby dolewamy mleka
  3. Za pomocą łyżki masę przekładamy do naczynia żaroodpornego (400ml)
  4. Na wierzch ukłądamy kawałki mango
  5. Pieczemy w 200 stopniach Celsujsza 40 minut ( góra-dół)
  6. Studzimy w piekarniku
  7. Wkładamy do lodówki na min. 3 godziny. Gotowe!

SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz