Przygotowując przepisy na ciasta moim nadrzędnym celem jest, aby zaserwować rodzinie deser pyszny i zdrowy. Problem pojawia się, kiedy w grę wchodzą kubki smakowe, a u mnie w domu panuje wysoka rozbieżność w tej kwestii. Najlepszym rozwiązaniem jest kompromis i właśnie takim kompromisem jest to ciasto.
31 maja 2019
Wegański sernik na murzynku (bez cukru) z nutą pomarańczy/ Unsweetened vegan cheesecake on cocoa cake
Przygotowując przepisy na ciasta moim nadrzędnym celem jest, aby zaserwować rodzinie deser pyszny i zdrowy. Problem pojawia się, kiedy w grę wchodzą kubki smakowe, a u mnie w domu panuje wysoka rozbieżność w tej kwestii. Najlepszym rozwiązaniem jest kompromis i właśnie takim kompromisem jest to ciasto.
25 maja 2019
Orkiszowe ruskie z miętą (wegańskie)/ Vegan dumplings with potato, buckwheat, tofu and mint
Przygotowując się na nadejście "gorącego okresu" (czyt. sesji) postanowiłam naładować baterie i wybrać się w Beskidy, jednak zanim to zrobiłam przygotowałam coś co pozwoli mi przetrwać dni, w których każda minuta jest na wagę złota. Padło na pierogi.
Etykiety:
Beznabiałowe,
Cebula,
Kasza gryczana,
Kluski i pierogi,
Kuchnia polska,
Mąka orkiszowa,
Pierogi,
Przepisy,
Ruskie,
Tofu,
Wegańskie,
Wegetariańskie,
Ziemniaki
19 maja 2019
Borówianki jogurtowe (wegańskie)/ Vegan yogurt scones with blueberry
Większość z Nas łączy smak potraw ze wspomnieniami. Ja zawsze wracam do tych z dzieciństwa. Jednym z nich są wycieczki nad wodę. Mama zawsze zabierała do torby jagodzianki i właśnie to z "plażowaniem" łączę ich smak.
12 maja 2019
Tatrzańska szarlotka (wegańska)/ Vegan Tatra's Applepie
Etykiety:
Bezcukrowe,
Ciasto,
Cynamon,
Deser,
Inne,
Jabłka,
Kruche,
Ksylitol,
Masło migdałowe,
Mąka orkiszowa,
Wegańskie,
Wegetariańskie,
Z piekarnika
07 maja 2019
Gulasz wegański (pyszny, zdrowy, ekspresowy)/ Vegan stew (delicious, healthy, quick)
Nie oszukujmy się- nikt (prawie nikt) nie jada codziennie wymyślnych dań, na które przygotowanie musimy poświęcić dłuższą chwilkę, a ich wygląd ma powodować zawrót głowy. Ja w swojej kuchni kieruję się dwiema zasadami: musi być zdrowo i smacznie. Dlatego właśnie w gotowanych przeze mnie posiłkach, zabieranych poza dom, królują gulasze.
03 maja 2019
Tarta z budyniem (wegańska)/ Vegan tart with pudding
Subskrybuj:
Posty (Atom)