Od pewnego czasu chodziły mi „po głowie”
bułki. Chciałam jednak zrobić coś więcej niż, zwykłą bułkę stąd też wpadłam na
pomysł orkiszowych bułeczek jogurtowych.
28 kwietnia 2019
25 kwietnia 2019
Jak doję soję?/ How do I milked a soy?
Dostałam niedawno maila od czytelniczki, z pytaniem, czy mogę podesłać jej link do mojego bloga
z przepisem na mleko sojowe. Od razu rozpoczęłam poszukiwania i okazało się, że takowego brak...
z przepisem na mleko sojowe. Od razu rozpoczęłam poszukiwania i okazało się, że takowego brak...
16 kwietnia 2019
Vegan cherry pie
Czasami, całkiem przypadkiem i bez większych starań wychodzi
coś co nie mieści się w głowie. Tak było w przypadku grawitacji, kiedy odkrył
ją Newton podczas odpoczynku w sadzie, gdzie obserwował spadające z drzew
jabłka. Podobnie było z tym ciastem, zrobione przypadkiem, bo wiśnie na promocji
i zostało jeszcze masło z obwarzanków (tutaj przepis).
11 kwietnia 2019
Wegańskie obwarzanki/ Vegan pretzels
Cześć!
Są takie przepisy do których wracamy. Dziś mam dla Was przepis, który powtarzam regularnie co ok. 2-3 tygodnie. Mianowicie- obwarzanki!
Wegańskie masło do wypieków i nie tylko/ Vegan butter
Dzień dobry!
Kochani, dziś przygotowałam dla Was przepis na masło, którego używam do wypieków, kiedy nie ma możliwości zamiany masła zawierającego składniki odzwierzęce na olej. Wynika to różnych proporcji tłuszczów, węglowodanów i białek w maśle oraz w oleju.
04 kwietnia 2019
Jogurtowe ciasto czekoladowe/ Chocolate yogurt cake
Dzień dobry!
Będąc na diecie roślinnej nie rzadko spotykam się z pytaniem co ja tak właściwie jem. Myślę, że większość z Nas chociaż raz spotkała się z tym pytaniem. Ludzie nie znający podstaw stosowania diety roślinnej utożsamiają ją tylko z nazwą i dlatego uważają że jemy wyłącznie warzywa i owoce.
Subskrybuj:
Posty (Atom)