CZEŚĆ!
Dziś
bardzo szybciutko. Mam dla Was przepis na mini pierożki (średnica wykrawaczki
ok. 6 cm). Ciasto z dodatkiem przypraw curry, a farsz to po
prostu hummus! Brzmi i smakuje idealnie :)
Mój
blog dołączył do akcji „Weganizm, spróbujesz?” prowadzonej przez Stowarzyszenie
Empatia w związku z czym serdecznie zapraszam Was do polubienia ich fanpage‘u na Facebook KLIK, jak również gorąco zachęcam do
"spróbowania weganizmu"! Zapraszam Was również do śledzenia mnie na Facebook,
dzięki czemu będziecie na bieżąco z nowymi przepisami!
Pozdrawiam
cieplutko i życzę spokojnego dnia!
Składniki na ciasto (ok. 30 małych pierożków)
- 100g Mąki orkiszowej
- 1 Łyżeczka kurkumy
- 1 Łyżeczka soli himalajskiej
- 1 Łyżeczka kuminu
- 1 Łyżeczka kolendry mielonej
- ok. 80ml Ciepłej wody
Farsz
- Ok. 150g hummusu
- 2 Łyżki nierafinowanego oleju sezamowego
- 1 Cebula, drobno posiekana
Składniki na ciasto
łączymy i wyrabiamy min. 5 minut. Pierogi faszerujemy łyżeczką hummusu
na pieroga. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 2 minut od wypłynięcia. Cebulę
podsmażamy na oleju, następnie dodajemy
pierogi i podsmażamy do uzyskania pożądanego efektu.
SMACZNEGO!
Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję! :)
OdpowiedzUsuńojeju! <3 <3
OdpowiedzUsuń