Cześć!
Kochani dziś podrzucam Wam nie tyle przepis co pomysł na zdrową przekąskę
i sposób na wykorzystanie plantanów, które dostępne są teraz w Lidlu w cenie
4,99 zł/kg. Był to pierwszy raz kiedy jadłam plantany i z pewnością nie
ostatni- chipsy są MEGA! Zrobiłam je na dwa sposoby- z oliwą, solą i pieprzem
oraz zwykłe bez dodatków. Osobiście jestem zauroczona tymi "suchymi",
ale to już zależy od Waszego gustu! Miłego wieczoru 💚
Składniki (na jedną porcję)
- 1 Plantan
- 1 Łyżka oliwy z oliwek extra
virgin + szczypta soli himalajskiej oraz pieprzu (opcjonalnie)
Wykonanie
Plantana obieramy i kroimy na cieniutkie chipsy (jego zaletą jest to, iż
świetnie się kroi)
Jeżeli robimy wersję z oliwą dodajemy do miseczki oliwę, pieprz, sól oraz
plantana i łączymy całość.
Przekładamy na kratkę wyłożoną papierem do pieczenia i umieszczamy w
piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza- pieczemy do chrupkości.
Gotowe!
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz